Nasza historia

Kulinarna podróż Thai Wok

Kiedy podczas podróży odkrywasz nowe smaki, zastanawiasz się jak przenieść te egzotyczne doznania do swojej codzienności. Co zrobić, by każdy lunch przywoływał wspomnienia słonecznej wyprawy lub nowego doświadczenia? Zaczynasz od lokalnych składników, przypraw, ziół, receptur, aż w końcu wiesz, że potrzebujesz spotkać się z nową kuchnią twarzą w twarz. Poznać ludzi, którzy ją tworzą i do każdej potrawy dodają szczyptę kultury i tradycji, w której się wychowali.

Kiedy już potrafisz przenieść swoje kubki smakowe do ulubionych miejsc na kulinarnej mapie świata, kiełkuje potrzeba, by podzielić się tym z przyjaciółmi. Z takiej właśnie potrzeby narodziła się historia kuchni Thai Wok.

Zaczęło się od podróży i fascynacji tajską kuchnią.

Bogactwo smaków, kolorów i aromatów już dawno podbijało serca znacznej części świata. Pozostawało pytanie, jak przybliżyć egzotyczne smaki Tajlandii polskim podniebieniom, nie tracąc przy tym jakości, wyrazistości i świeżości dań. Odpowiedzią na tą potrzebę stał się Thai Wok który został stworzony przez rodzinę Brusikiewiczów, którzy z mistrzem Zunem wspólnie opracowali koncept, który bazuje na wielu podróżach i doświadczeniach trendów poza granicami polski. Odbywało się to w newralgicznym czasie, kiedy kuchnia azjatycka nie miała dobrej reputacji w Polsce i świadczyła o słabej jakości i dużej ilości wzmacniaczy smaku. Thai wok jako pierwszy zrewolucjonizował rynek azjatycki w Polsce wprowadzając trend świeżości, lekkości, popularności i różnorodności smaków azjatyckich pod jednym szyldem.

Filozofia jakości

Poznaj smak świeżych składników
prosto z woka

Życie pełne kolorów, smaków i aromatów zaczyna się od tajskiej kuchni. W Thai Woku wierzymy, że jedzenie ma moc przywoływania wspomnień i przenoszenia nas w dowolne miejsca. Bez względu na to, czy potrzebujesz bliskowschodniej równowagi w przerwie lunchowej, czy chcesz poczuć radość tajlandzkiej ulicy na spotkaniu z przyjaciółmi, nasze dania przeniosą Cię tam, gdzie życie smakuje intensywniej.

Ta podróż jest możliwa, dzięki codziennym dostawom świeżych składników. Prawdziwie tajska kuchnia to radość z tego, co dała nam natura. Chrupiąca marchewka, zielony szczypiorek, słodko-kwaśny tamaryndowiec, ogniście czerwona papryka i wiele innych świeżych składników każdego dnia trafia do Waszych ulubionych dań. Doświadczyć tajskości, to podążać szlakiem oryginalnych receptu

Szlaki w naszych restauracjach wyznaczył sam Mistrz Zun. To on opracował wszystkie receptury dań, które dzisiaj znajdziecie w menu. Na podstawie tradycyjnych przepisów kuchni tajskiej, codziennie przygotowywane są dania, które możecie zamówić w całej sieci Thai Wok 

Wysoka jakość

Stawiamy na najwyższą jakość produktów

Wysoka jakość składników

Certyfikowani dostawcy

Świeże warzywa

Oryginalne zioła

Unikalne receptury

Bez GMO
i glutaminianu