Strona główna Thai Wok

Thai Wok

Koncept Thai Wok został oparty na bazie istniejącej restauracji  Matsu Sushi & Thai Wok, która powstała z połączenia dwóch orientalnych kuchni: tajskiej i japońskiej. Kuchni o niezwykłym bogactwie smaków, aromatów, które urzekną każdego smakosza. Sztuka kulinarna Tajlandii kształtowała się pod wyraźnym wpływem kuchni chińskiej i indyjskiej, stając się najbardziej wyrafinowaną kuchnią orientalną, o smakowych, estetycznych i zdrowotnych walorach.


Pierwsza restauracja Matsu Sushi & Thai Wok, powstała w Juracie, w 2008 roku, kolejna w Warszawie, w doskonałym punkcie u zbiegu ulic Jana Pawła II i Alei Solidarności.
Z biegiem czasu, specyfika branży zaczęła coraz mocniej koncentrować się wokół licznie powstających Centrów Handlowych. To właśnie w odpowiedzi na potrzeby  Klientów, którzy w takich miejscach chcą zjeść szybko, ale smacznie i zdrowo, stworzyliśmy pomysł tajskich dań Thai Wok.  Popularność Tajskiego jedzenia w Thai Woku, pozwoliła na otwarcie naszych lokali w popularnych Galeriach Handlowych, słynących z efektywnego funkcjonowania, jak i prestiżowych lokalizacji. W planach rozwoju na następne lata, mamy zawarte kolejne porozumienia z właścicielami Galerii "Wzgórze Gdynia", "Plac Unii" oraz Centrum Handlowym w Poznaniu.


Thai Wok, to jednak przede wszystkim wspaniała kuchnia, oparta na świeżych, oryginalnych produktach i aromatycznych, egzotycznych przyprawach. O najwyższą jakość serwowanych potraw i niepowtarzalność receptur dbają doświadczeni  kucharze z Azji. Wiele oryginalnych dań jest widowiskowo przygotowywane na oczach Klientów. Bogactwo smaków, miła atmosfera, profesjonalna obsługa i kreatywni kucharze, czynią Thai Wok doskonałym miejscem zarówno na lunch, obiad, jak i kolacje.

Zapraszamy do naszej kulinarnej, egzotycznej podróży!

map_right